Over Eigenmann

1.2

1966 – In de leer als zilversmid bij Jetzler

Puck Eigenmann werd geboren in Schaffhausen in Zwitserland, de stad waar de horlogemakers van IWC hun wortels vinden. Zij volgde hier in 1966 de vakopleiding tot zilversmid.

1970- Zilversmid in Schoonhoven

Zoals zij van huis uit van haar dierbare opa mee had gekregen was de enige echte leerschool de ambachtelijke ervaring die je op kon doen in je vak. Als goed ambachtsman ging je dan naar middeleeuws voorbeeld enkele ‘Lehr- und Wanderjahre’ rondtrekken om een vak te leren. Puck werd enorm aangetrokken door het strakke design van de Denen en besloot de reis te ondernemen. Al liftend strandde zij echter allereerst in Schoonhoven- de stad van de goud en zilversmeden. Uiteraard lagen hier ook mooie leerkansen voor haar. Zij begon hier als zilversmid.

1976- Goudsmeden in Valenza Italie

Samen met haar toenmalige vrouw ging Puck opnieuw op reis om haar horizon te verbreden en zich meer te verdiepen in de Italiaanse goudsmeden en juwelen ontwerpers. Puck ontwikkelde zich vanaf die reis verder tot goudsmid en sieraden ontwerper. In Den Haag ging zij in haar eigen atelier aan de slag en geleidelijk aan ontstond de ambitie haar stukken in een eigen winkel aan te bieden

1979 – Het eerste ‘Winkeltje’ in Wassenaar

Zij opende haar eerste winkel – ‘Het winkeltje’ – in Wassenaar en toen dat al snel te klein werd, werd er een winkel in de Gravestraat in Wassenaar geopend. Puck ontwikkelde steeds sterker haar eigen stijl in het ontwerpen van losse stukken, maar ook sets en collecties. Het waren bijzonder jaren voor Eigenmann- ze vond het schitterend om haar inspanningen zo beloond te zien worden.

1988 Tweede Eigenmann winkel in Den Haag

Schitterend en ook inspirerend om de eigen juwelen zo trots door je klanten gedragen te zien worden. Dat succes vroeg daarom om een grotere winkelruimte om haar aanbod te kunnen etaleren. In 1988 besloot zij een winkel in Den Haag te openen naast Van Pampus Juwelier en tussen andere juweliers.

2001 – Een eigen juwelen collectie opzetten in Den Haag

Na een aantal jaren kreeg zij de gelegenheid het pand van Van Pampus te kopen. De wens om meer tijd te kunnen investeren in nieuwe ontwerpen en het opzetten van een eigen collectie heeft haar in 2001 doen besluiten te kiezen voor alleen de vestiging in Den Haag. Zij liet het pand volledig naar haar wens verbouwen.

1000x500 px 4

2017 – Eigenmann design- craft & service

Puck Eigenmann heeft de afgelopen 10 jaar haar eigenwijze, natuurlijke, minimalistische design-stijl speciaal gewaardeerd zien worden. Een pluim op haar werk is de mogelijkheid haar stukken ook op de PAN onder collega artiesten te exposeren. Het is ieder jaar weer inspirerend om daar aanwezig te zijn. En ook haar klanten zijn hierin niet achtergebleven. Niet alleen losse sieraden, maar mooie collectie opdrachten komen samen met haar klanten tot stand. Schitterend en inspirerend teamwork volgens team Eigenmann.

Het voortdurend zoeken naar de perfecte balans in de esthetische vormentaal, technische mogelijkheden en invulling gevend aan klantwensen, blijft voor Puck een fantastische uitdaging. Kenmerkend aan Eigenmann design is naar zeggen van klanten de minimalistische uitstraling met een klassieke ondertoon, perfectionistisch in uitvoering en opvallend in design. Eigenmann design valt bovendien op door de nadruk die Puck legt op de dubbele  esthetiserende werking van de mechaniek van een sieraad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haar armbanden waarbij ze de scharnieren als een esthetisch aantrekkelijk onderdeel heeft benadrukt.

3

Ook de mechanische constructie heeft naast de bijzonderheid van de werking en functie, in haar eigen vormenspel een esthetische kracht naar haar zeggen.

Persoonlijke mode statements

Eigenmann waardeert sieraden en collecties als persoonlijke mode statements. Daarom besteden zij veel tijd en aandacht aan hun klanten. Een sieraad en/of collectie moet je schoonheid, je waarden en het moment waarop het sieraad gedragen wordt, accentueren. Om dat te bereiken is elkaar beter leren kennen ‘een must’ in ons vak zegt Puck. Puck Eigenmann is een vrouw van weinig woorden met een scherp luisterend oor. Met haar rijke visuele verbeeldingskracht en zeer vaardige tekenstilo, vangt zij op die manier vlot de esthetische smaakvoorkeuren welke haar klanten zullen sieren.

Eerlijke en menselijke service

Puck is van karakter recht door zee in haar voorkeuren en ideeën. Zij leert haar klanten graag hun verbeeldingskaders oprekken door ze uit te dagen wat extra te proberen. Samen zoeken en vinden blijft machtig mooi. In haar service naar klanten heeft zij eerlijkheid, integriteit en menselijkheid daarom hoog in het vaandel staan.

Eigenmann streeft naar triple excellentie

Team Eigenmann streeft altijd naar triple excellentie in materiaal keuzes, design verdieping, ambachtelijke uitvoering en haar service aan hun klanten. Voor iedere klant staan zij open, er zijn weinig uitdagingen die ze niet aangaan, en voor nagenoeg alle budgetten bestaan er mogelijkheden. Loop gewoon eens binnen en maak kennis met ons team.